Ponudba

Istrski žlomprt

eur  -  14,00/1kg

Država

Hrvatski

Regija

Istarska

Razpoložljive količine

1,000 kg

Dostava po kurirju

Ja

V Istri ima vsaka vasica svoje ime za sušeni svinjski kare – zarebnjak, ombolo, žlomprt in kanica so le nekateri od njih. V meso, v kosu ločeno od kosti, se vtre sol, zdrobljeni poper in fino zdrobljeni lovorjevi listi. Tako pripravljeno meso pustimo sušiti dva tedna (če ga želimo toplotno obdelati) ali do šest tednov (če ga želimo narezati kot hladni narezek). Istrski žlomprt je nepogrešljiv del istrske gastronomije, z istrskim pršutom pa se je užival le ob posebnih priložnostih, ko je družina gostila prijatelje ali goste.

SESTAVA IZDELKA: svinjski hrbet in ledja brez kosti, jedilna sol, začimbe (črni poper, lovor), dekstroza, antioksidanti: natrijev askorbat in citronska kislina, konzervans: natrijev nitrit

100 g proizvoda je pridobljenega s sušenjem 178 g svinjskega hrbta in ledij.

Shranjujte pri temperaturi od 0 °C do +12 °C.

PAKIRANJA:

istrski žlomprt Rinfuzo, istrski žlomprt 1/2 vp, istrski žlomprt kosi vp, istrski žlomprt 80 g map, istrski žlomprt 230 g map

Burza hrane priporoča

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg